No miracles. Just formulas. 🧪
No miracles. Just formulas. 🧪
Количка 0

Доставка

ДОСТАВКА, ВРЪЩАНЕ, РЕКЛАМАЦИЯ

Колко струва доставката и как се осъществява?

Доставката се осъществява с куриерска фирма Спиди.

  • поръчки над 64.99лв. до офис на Спиди - безплатна доставка
  • поръчки до 64,99  включително до офис на Спиди - доставка по тарифата на Спиди (около 4,50 до 6 лв.)
  • поръчки до адрес (независимо от стойността) - доставка по тарифата на Спиди (от 6 лв.)

Важно за клиенти с поръчки над 64.99 лв: Ако желаете да се възползвате от безплатната ни доставка, моля изписвайте коректно данните на офиса на Спиди, до който да се изпрати поръчката. При посочване на личен адрес, пратката ще пътува до този адрес за сметка на получателя, дори и да е избрана опцията за безплатна доставка до офис на Спиди в раздел "Доставка" при поръчката. NovaKoja няма да се свърже с вас за допълнително уточнение, тъй като считаме, че след като клиентът собственоръчно въвежда адреса си, желае да получи продуктите именно там.

Колко време отнема доставката?

Срокът за доставка е от 2 до 6 работни дни. Всички продукти, които са активни в сайта, са или налични на склад, или очакваме тяхната доставка до 6 работни дни. Продукти, които не са налични и не пътуват към нас, са отбелязани като разпродадени. Не рекламираме козметика и уреди, които нямаме възможност да доставим. Ако се интересувате от конкретен изчерпан артикул, пишете ни на privet@novakoja.com

Защо нямам касова бележка?

Заплащането се извършва чрез форма на наложен платеж, наречена пощенски паричен превод. При този метод на плащане касовата бележка се издава от куриерската фирма, а не от подателя на пратката. Пазете този документ, защото той удостоверява покупката.

Продуктите са в оригиналната си запечатана опаковка от производителя.

Цената на доставката, когато има такава, ще е видна след като желания Продукт(-и) се поставят в количката и след указването на адрес на доставка.

Продавачът ще осигури подходящото опаковане на Стоките и изпращането на съпътстващите документи.

NovaKoja.com ще извършва доставката на Стоките и предоставянето на Услугите само на територията на България.

ОТКАЗ НА ПОРЪЧКА

Клиентът ще поеме всички преки разходи по връщането на Продукти, от които се отказва при прегледа по време на доставка на SPEEDY .

РЕКЛАМАЦИЯ

Относно рекламации и оплаквания, свързани с купената стока и/или услуга. Всеки купувач може да направи своята рекламация и като попълни стандартния формуляр за улесняване упражняването на правото на отказ съгласно Закона за защита на потребителите и го изпрати по и-мейл. Формулярът може да получите по мейл след като пишете на privet@novakoja.com

Рекламация за неработещи помпи на козметични продукти се приемат до 30 календарни дни от получаване на стоката от Клиента в офис на Спиди. След този период, рекламациите за неработещи помпи няма да бъдат уважени.

При подаване на рекламация потребителят задължително прилага и
документите, на които се основава претенцията:
1. касова бележка от Спиди;
2. протоколи, актове или други документи, установяващи несъответствието на
стоката или услугата с договореното;
3. други документи, установяващи претенцията по основание и размер.

 

ВРЪЩАНЕ НА СТОКИ

В съответствие със Закона за защита на потребителите всяка покупка от електронния магазин NovaKoja представлява сключването на договор от разстояние. Потребителият има право да се откаже от този договор от разстояние и да върне стоката без да посочва причина в 14 дневен срок от приемането на стоката от него лично или от трети упълномощени лица. Като това се отнася само за козметични стоки, които са фабрично фолирани или запечетани с хигиенен стикер.

Разходите, възникнали по връщането на стоката, са за сметка на потребителя.

Сумата ще бъде възстановена както следва без това да доведе до някакви допълнителни разходи за Клиента, освен ако банката, която го обслужва не изисква някакви такси:

  • Плащанията, направени с дебитна или кредитна карта – чрез възстановяване по сметката, от която е било извършено плащането
  • Плащанията, направени чрез наложен платеж – по банкова сметка, допълнително предоставена от Клиента или чрез наложен платеж
  • Плащанията по потребителски кредити – след прекратяване на договора за потребителски кредит и преизчисляване на вноските по кредитите – най-често по банковата сметка, от която са постъпвали сумите за вноските по кредита или по друг начин, определен от банката, отпуснала кредита.
Потребителят е длъжен да върне стоката по Спиди до адрес, посочен във формуляр за връщане. Формуляра за връщане се продоставя на всеки клиент при поискване на мейл privet@novakoja.com.

Стоката трябва да се върне с оригиналната касова бележка и всякаква друга придружаваща документация, с която е била получена. Връщанията се удовлетворяват до 3 работни дни от получаването на стоката в запазен търговски вид. Това включва наличието на всички оригинални стикери, ненамачкана опаковка, непокътнатото хигиенно фолио или плик.

    Клиентът няма право да се откаже от сключения Договор в следните случаи:

    • при предоставяне на услуги, при които услугата е предоставена напълно и изпълнението й е започнало с изричното предварително съгласие на Клиента и потвърждение от негова страна, че знае, че ще загуби правото си на отказ, след като договорът бъде изпълнен изцяло от Продавача;
    • при доставка на стоки или услуги, чиято цена зависи от колебанията на финансовия пазар, които не могат да бъдат контролирани от Продавачаи които могат да настъпят по време на срока за упражняване правото на отказ;
    • при доставка на стоки, изработени по поръчка на Клиента или съобразно неговите индивидуални изисквания;
    • при доставка на стоки, които поради своето естество могат да влошат качеството си или имат кратък срок на годност;
    • при доставка на запечатани стоки, които са разпечатани след доставката им и не могат да бъдат върнати поради съображения, свързани с хигиената или защита на здравето т.е. ползвани или разпечатани козметични продукти, закупени от сайт NovaKoja.com не подлежат на връщане. Всички продукти се изпращат с право на преглед (без тест). Приемайки ги, клиентът се съгласява с техния вид, количество и др. След приемане на пратката от клиента на връщане подлежат единствено продуктите, които са фабрично фолирани и/или с хигиенен стикер. Това становище е съгласувано с КЗП и е част от Директивата на Европейския парламент и Съвета относно правата на потребителите.
    • при доставка на стоки, които след като са били доставени и поради естество им са се смесили с други стоки, от които не могат да бъдат отделени;
    • при доставка на запечатани звукозаписи или видеозаписи или запечатан компютърен софтуер, които са разпечатани след доставката;
    • при предоставяне на цифрово съдържание, което не се доставя на материален носител, когато изпълнението е започнало с изричното съгласие на Клиента, който е потвърдил, че знае, че по този начин ще загуби правото си на отказ.
    • при стоки с нрушен търговки вид, повредени от клиента, с нарушена цялост на опаковката, намокрени или по друг начин повредени в резултат на неправилна употреба и съхранение от потребителя.

    Продавачът има право да забави възстановяването на сумата в случаите на отказ от сключен Договор до получаването на продадените Стоки или до получаването на доказателство, че са били изпратени, в случай, че не е предложил да вземе сам Стоките, което от двете събития настъпи по-рано.

    Стандартен формуляр за упражняване правото на отказ от договора: за да получите най- актуалната версия на формуляра, пишете ни privet@novakoja.com