No miracles. Just formulas 🧪
No miracles. Just formulas 🧪
Количка 0

Зимна грижа за кожата 3 незаменими продукта

Със смяната на сезоните е време не само за обновяване на гардероба, но и на тоалетката ни. Едната причина е, че кожата ни също се променя през зимните дни има нужда от друг вид грижа. А другата, че летни дни и допълнителното слънце вероятно са изсушили, пигментирали и повредили кожата. Ето няколко типа продукти, които задължително трябва да присъстват на рафта ти с козметика този сезон.

1. Продукт с добро съдържание на ретинол

Ако до сега не си използвала ретинолов продукт, есенно-зимния период е идеален да започнеш. Една от причините е, че ретинолът повишава чувствителността на кожата към UV лъчите и може да доведе до увеличаване на пигментацията. Поради това много хора предпочитат да го използват в това по-мрачно време от годината. Ползите от неговата употреба са отдавна документирани и доказани – очаквай да получиш избистрен депигментиран тен на лицето, микроскопични пори, намаляване на акнето, подобряване на еластичността, по-стегната кожа и разбира се това, с което е най-известен ретинолът - така желаното заличаване на фините линии.

Нашето предложение:

 

 

                CLINICAL 1% Ретинолово Лечение

 

 

В допълнение на силната концентрация на ретинол този продукт предлага цяла плеяда от звездни съставки – серамиди, 4 пептида, витамин С, витамин Е, екстракти от овес, женско биле, соя репей, върба и масло от карите.Този продукт е подходящ за млада и стара кожа, за всеки тип кожа, а ние в NovaKoja го използваме и целогодишно. Не забравяй винаги да използваш крем със слънцезащитен фактор на сутринта след употребата.


2. Лечение срещу дехидратация

Кожата ни има нужда от повече хидратация през зимата. А и често през лятото ние злоупотребяваме с нея като например онези пъти, когато не си сложи слънцезащитен крем на плажа. Лятното слънце ни пигментира, състарява преждевременно, но и дехидратира кожата. Време е да се погрижиш за нея със специализиран подхранващ и възстановяващ хидратант, който да й даде необходимия комфорт. Мазната кожа също може да бъде дехидратирана. Ако след измиване имаш зачервявания, чувството за опънатост или дори парене, лющене, повяхналост и липса на еластичност, значи кожата ти е дехидратирана и има нужда от възстановяване на баланса.

Нашето предложение:

 

             Водонасищащ Електролитен Хидратант   

 

 

От септември месец насам по-сухите кожи са ненаситни на този продукт. За много суха кожа може да се използва преди дневния крем с фактор. А за комбинирана, мазна и нормална е подходящ като нощен крем. Този продукт съчетава електролит, които присъстват по естествен път в кожата и спомагат за транспортирането на хидратация в нея. На помощ им се притичат и няколкото серамида, ниацинамид, множество антиоксидантни растителни екстракти и разбира се мастни киселини и глицерин. Идеалното лечение за дехидратирана кожа. С много добро действие на околоочния контур.


3. Витамин С продукт

Постави слънчевата пигментация и вредите на свободните радикали под контрол. Ако се чудиш какви са тези свободни радикали и как вредят – всеки път, когато кожата се излага на UV лъчи без слънцезащита, се формират свободни радикали. Те са основни виновници за фотопигментацията и за клетъчната смърт. На тези злодеи с голям успех противодействат антиоксидантите. А героят сред тях е витамин С. Тази ценна съставка регулира синтеза на колаген в кожата. Така удължавате младежкия й вид. Като допълнителни ползи от него очаквай намаляване на слънчевите петна, пигментацията, избистряне на тена, по-свеж и здрав вид. Възползвай се от по-малкото слънчеви дни през идните месеци и наваксай евентуалните летни поражения с

Нашето предложение:

 

 

              BOOST С15 Супер Бустер

 

 

 Този продукт обединява супер съставки като 15% витамин С, витамин Е и ферулова киселина. Общото им действие създава силна антиоксидантна защитна мрежа за кожата. А тя изглежда гладка и сияйна. Този бустер може да използва самостоятелно или няколко капки да се смесят с любим продукт. Не забравяйте да избягвате смесването на витамин С с киселини от типа на АНА и ВНА, защото предизвикват окислението му.



По-стари статии По-нови статии


Оставете коментар

Моля, да отбележите, че всички коментарите се одобряват преди да се публикуват