No miracles. Just formulas.
Количка 0

Правилно ли почистваш лицето си?

Позволи ни да дадем малко информация и да ти обясним как правилното почистване има отношение към стареенето, бръчките, акнето, омазняването и свежия младежки вид.

1. Мий лицето си сутрин и вечер.
Банален съвет, знаем. И все пак не можем да подчертаем достатъчно колко е важно да не оставяш ежедневната мръсотия и грим по лицето си след лягане. Колкото и безобидно да изглежда това действие, не е. Дори една нощ с гримирано лице може да възбуди пристъп на акне, да запуши порите и да затормози кожата. Дори и да не се гримираш, лягането с неизмито лице оставя кожата с праховите частици, замърсяването на въздуха, микробите от контакта с ръцете, телефоните, остатъците от цигарения дим. Не звучи добре. В дългосрочен план системното лягане с непочистено или гримирано лице води до повяхнала кожа и преждевременно състаряване.
2. Не използвай агресивни почистващи продукти с алкохол.
Целта на почистването е да отстрани мръсотията, грима и излишният себум. Но не и всичкият себум. Той защитава кожата от бактериите и гъбичките.Измиващите продукти с алкохол са толкова агресивни, че „оголват“ кожата от полезните вещества по повърхността й и нарушават кожната бариера. Кожата отговаря като произвежда още повече себум, за да се защити. Освен това алкохолът изсушава. Всичко това предизвиква едновременно дехидратацията на кожата, чувството за силна опънатост, свръхпроизводство на себум, а в последствие и  преждевременното стареене. Ако имаш суха кожа, вместо да сменяш хидратанти един след друг, обърни внимание на измиващите продукти, които ползваш. Малка промяна в тази първа стъпка в грижата за кожата може да реши проблема с дехидратацията. При проблемна кожа с акне, третирането с алкохол също може да доведе до обратен ефект и до повече акне. Алкохолът предизвиква свръхпроизводство на себум. Накрая имаш едновременно мазна и дехидратирана кожа с нарушен баланс и повече акне. Ужасно,нали?
3. Опознай кожата си и  използвай продукти, предназначени за нея.
При мазна кожа:
Имаш мазна кожа, а се почистващ с продукт за суха? Това най-вероятно няма да отстрани излишния себум от кожата ти и ще доведе до повече запушени пори, акне и омазняване.
При комбинирана кожа:
Комбинираната кожа съчетава сухи с по-мазни участъци. Почистващите за нея са специално формулирани, за да обслужат нуждите и на двете. Ако все пак не намираш продукт, който да успява да се справи, е приемливо цялото лице да се мие с мек продукт, а само на мазните райони с продукт за мазна кожа. Ако цялото лице се третира с почистващо за мазна кожа, сухите райони ще се наранят и ще им се развали кожната бариера. Ако се използва продукт за суха кожа, мазните райони няма да се почистят добре – отново акне и комедони.
При суха кожа:
Акне = Мазна кожа. Уравнението е грешно. Кожата ти е напълно способна да бъде суха и с акне. Ако имаш суха кожа, а използваш продукти за мазна накратко - състаряваш се и правиш акне. Спри! Тези продукти са твърде агресивни. Предизвикат дехидратация, прекомерно омазнява, акне и други дългосрочни главоболия. Използвай почистващи продукти с глицерин и ниацинамид, за да подхраниш кожата докато я почистващ.
4. Избягвай мокрите кърпи
Ах, няма да ги забраняваме напълно. Удобни са, но все пак..... Следващият път когато решиш да спестиш една стъпка и да се почистиш набързо в таксито на път за вкъщи, помисли за следното:
- повечето напоени в неособено полезни за кожата химикали
- търкането на кожата около очите е меко казано нежелателно и ще съжаляваш за него след 10 години.
- търкането на лицето води до кожно раздразнение и оголване на кожата.
- не се препоръчва да се оставят каквито и да е остатъци от почистващи средства по кожата. Тоест даже и да си се избърсала, пак е добре да си изплакнеш лицето от веществата от мокрите кърпички.
5. Не търкай!
Не само с мокрите кърпи, а и с гъбите за лице, хавлиите, тампоните с мицеларна вода, мляко и др. Не само, че дехидратираш и нараняваш кожата, прекомерното търкане може да доведе до нежелана пигментация в дългосрочен план. Като допълнителен негатив в раздразнената и надраскана кожа могат да влязат бактерии, а те да донесат със себе си омразното акне. Освен това не подсушавай лицето си с хавлия. Те разпространяват микроби.
6. Спри топлата вода!

Не, тя не отваря порите, за да ги почистиш по-добре. Само си тормозиш лицето. С което (отново) го дехидратираш и оголваш. А както обяснихме това те състарява и може да доведе до прекомерно производство на себум, а то до пъпки и запушени пори. Най-добре е лицето да се мие с хладка вода.

Неправилно почистената кожа оказва негативно влияние и върху действието на последващите продукти, които прилагаш. Често пъти при решаването на кожните проблеми се вглеждаме в кремовете и серумите,които ползваме. Но понякога проблемът се крие в невинната на пръв поглед първа стъпка от ритуала за красота.

РАЗГЛЕДАЙ ПОЧИСТВАЩИТЕ НИ ПРОДУКТИ ТУК.

ПИШЕТЕ НИ ТУК ЗА ВЪПРОСИ, КОНСУЛТАЦИИ И БЕЗПЛАТНО ИЗГОТВЯНЕ НА РЕЖИМИ.

Красив ден:

NovaKoja



По-стари статии По-нови статии


Оставете коментар

Моля, да отбележите, че всички коментарите се одобряват преди да се публикуват