No miracles. Just formulas 🧪🧪 🤓🤓
Количка 0

ТОНЕР ЗА ЛИЦЕ - ИЗЛИШНА СТЪПКА ИЛИ НЕОБХОДИМОСТ?

 

Преди да разгледаме различните видове тонери и ползите от тях е добре да се уточни какво всъщност представлява тонирането и защо е необходимо. В миналото тонерите имаха предимно допълнителна почистваща функция. Мнозина от нас все още имат тази представа за тонерите и поради това този етап от ритуала за красота изглежда излишен и го пропускат. Но съвременният тонер има отношение към здравето на кожата и може много да промени общият й вид. Това не е просто вода, която разнасяме по лицето, а специализирана формула, чрез която може да превърнеш в част от решението на кожните ти проблеми.

 

В зависимост от марката козметика, на която си се спряла тонерът може да има една, а истински добрият тонер - няколко от следните функции:

1. Допълнително почистване – осигурява напълно чисто „платно“, с което да работиш с последващи продукти.

2. Възстановява естественото рН и кожната бариера – след измиване дори и с най-щадящите продукти рН-то на кожата и кожната бариера имат нужда от малко помощ, за да се възстановят. Тонерът помага това да се случи и по този начин осигурява здрава кожа, която правилно може да приеме и обработи полезните вещества в следващите стъпки от рутината. За мазната кожа той има особено значение, тъй като я възстановява по—бързо след миене и не се налага тя да произвежда допълнителен себум, за да компенсира „оголването“ си. Допълнителният себум е предпоставка за омразното акне и запушените уголемени пори.

3. Осигурява допълнителна хидратация – помага на влагата да се свърже с кожата. Може да съдържа спомагателни подхранващи съставки, които да се запечатат в кожата от следващите продукти. Понякога самите съставки в тонера помагат на останалите серуми и кремове от рутината ви да се свържат по-добре с кожата и повишава тяхната ефикасност.

4. Допълнителна защита – затваря порите и междуклетъчните празнини. Някои тонери отстраняват остатъчните хлор и минерали от чешмяната вода.

5. Ексфолиация – някои тонери съдържат алфа-хидрокси киселини (най-често гликолова), които отстраняват мъртвите клетки около порите и ги освобождават, за да приемат повече полезни съставки от кремовете и серумите. АНА (аллфа-хидрокси киселина) намаляват пигментацията и озарява кожата – чудесен бонус ефект, нали?

 

Накратко можете само да спечелиш от включването на тонер в ежедневната грижа за кожата. Той ще добави малко допълнително здраве и блясък към епидермиса и ще направи следващите го серуми и кремове по-ефективни.

 

Ето и някои съвети, за да извлечеш максимума от своя тонер:

 

  • винаги прилагай тонера на добре почистена кожа
  •  ако сутрин сложиш тонера в хладилника 20 минути преди употреба, ще намалиш подпухването на лицето след сън.
  • нанасяй тонера на леко влажна кожа, за да подпомогнете свързването на влагата с кожата
  • не е задължително да го разнасяш с памук, може да го прилагаш с ръка като серум, ако консистенцията позволява.
  • при приложение с памук се увери, че по-голямата част от тонера остава на лицето, а не на тампона.
  • не е необходимо да изчакваш тонерът да изсъхне преди да сложиш следващия продукт. Това дори може да свърже двата продукта с кожата и да подобри действието им.

 

Не забравяй, че с тонера, както и с всеки друг козметичен продукт отнема известно време и период на „проба-грешка“, за да откриеш идеалния за теб. Също така може да се експериментира и с честотата, с която се прилага. Някои кожи имат нужда от тонер само вечер, а други се влияят чудесно от нанасяне сутрин и вечер. Нека лицето ти бъде най-големият съветник за това какво е правилно за него. Винаги се вслушвай в неговите сигнали.

 

Ако сме те убедили от нуждата от тонер в козметичната ти рутина, можеш да разгледаш нашата селекция тук. Винаги сме на разположение за безплатни консултации по имейл или телефон.

 

Красив ден:

NovaKoja



По-стари статии По-нови статии


Оставете коментар

Моля, да отбележите, че всички коментарите се одобряват преди да се публикуват